12 Şubat 2016 Cuma

12 Şubat... Kutlu Doğum Günü :))

Doğum günlerini çocukluğumdan beri çok önemserim... Sevdiklerimin doğum günlerinde uzakta olsalar bile onları kalbimde hisseder, unuttuğumda veya arayamadığımda ise çok üzülürüm.
İşte 12 Şubat öyle bir gündür ki üç ayrı canıma 1 yaş daha getirir. yılın en doğumlu günüdür :)
Küçükten mi başlasam büyükten mi.. Küçükten başlayalım:


En küçükleri Seçil... Küçük kuzenlerden, elimizde büyüyenlerden. Uzun süren bebek özleminin ardından öncesinde yaşanmış tüm üzüntüleri temize çekmek için gelen; halamın güleryüzlü, kıvırcık kuzusu ilk göz ağrısı... Yıllar sonra kendi çocuklarımın doğum sürecinde kapısını aşındırdığım Kadıköy Şifa Hastanesi ile 14 yaşındayken bebek odasının camına yapışarak tanışmamı sağlayan küçük yeğen. Bebekken elektrik süpürgesinden korkan, kendi kendine Yasemin adını koyan, küçükken saçlarının kabarık kıvırcıklığı ile esprilerimize konu olan Seçoşumuz.. Dünün miniği, bugünün üniversiteli genç kızı... Saçları fönsüz gezmeyeni:) İyi ki doğmuş, annesinin kucağına melek gibi konmuş..
Sonra Çiler... Üniversite yıllarımın inceden atarlı, sulugözlü asi, akıllı mı akıllı, her koşulda dinleyen, kitap kurdu, dost yürekli kardeşi.. Şimdilerde kendini ailesinin kollarına, büyüdüğü sahillerin serin sularına bırakmış; kucağına cingöz kızını alıp on parmağına sığmayan niteliklerine anneliği de eklemiş, idealist bir öğretmen... Özlediğimiz, unutmasından korktuğumuz kedimiz.. İyi ki doğmuş, iyi ki o güzel gözleriyle hayatıma rengini sokmuş..
Ve Pınar.. Benim için Pıno.. Hem kuzen hem dost hem abla hem küçük kız kardeş hem anne hem evlat.. Herkesin hayatında bir deli varsa o da benim hayatımın delisi.. İlk gençlik yıllarının telaşlarını birlikte yaşadığım, pencerede mahalleye konser verirken diğer apartmanların balkonlarından gelen istekleri kabul eden, acemilik yıllarında arabayı bakkala park ettiren, gişedeki kızın türkü dinlediğini duyduğunda kurban olan, düğün fotoğraflarından birinde esneyen, doğal yollarla hamile kaldığı ikiz bebeklerini kaybettikten sonra doğal yollarla tekrar ikiz hamile kalarak tıp tarihine geçen, her daim politik, inançlı ve inatçı, seçme yanında seçilme hakkını da kullanan, şaşkın, pot kraliçesi, unutkanlıklarıyla meşhur, kahkaham gözyaşım, yüreği yufkadan yufka gözleri maviden mavi Pınom... İyi ki doğmuş, doğmuş da benim canımın içi olmuş... 

Sevdiklerimizin hayatta olması ne büyük armağan... 
Herkese sevdikleriyle geçecek keyifli bir hafta sonu diliyorum..

2 yorum:

Müge'nin Listesi dedi ki...

Çiler benim ortaokul arkadaşım...Burda görünce hem çok şaşırdım hemde çok severim..

Mutlu yaşların olsun arkadaşım... hep mutlu ol...

sevgiyle,

kalemperest dedi ki...

Hayat ne güzel tesadüflerle dolu... Güzel insanlar birbirini buluyor :)